vineri, 7 decembrie 2012


„Aripi de înger”, o expoziție pentru suflet semnată Iulieta Groza
Publicat de editor La data de 7 Dec, 2012 | In categoria EVENIMENT | With 0 Comentarii
Ceea ce alții  cu creionul, Iulieta Groza dă viață sticlei cu ajutorul minifrezei. Extrem de emoționată, Iuliete Groza a primit  cu brațele deschise  iubitorii de artă sosiți în zi de sărbătoare la Sala de lectură a Bibliotecii Municipale. Un public numeros, format din copii, tineri, cadre didactice, personalul bibliotecii, comandantul Poliției din Tecuci, muzeograful Galeriei  de artă, jurnaliști. De la vernisaj nu a lipsit nici mama artistei.
„Este greu să faci o diferența între o lucrare sau alta. Este la fel de dificil să clasifici o lucrare ca fiind mai valoroasă decât alta” a fost opiniamuzeografului Galeriei de Artă „Ghe. Petrașcu”.
În această a patra expoziție personală, artista a a adus o notă de inedit lucrărilor introducând auriul. Culoarea auriu a fost folosită în liniile aurelor, în coroana Maicii Domnului și a Pruncului, dar a îmbogățit și veșmintele gravate, punând în valoare faldurile, cutele, creând o veritabilă senzație de mișcare a personajului încrustat în sticlă. Din fiecare icoană se răzbate blândețea, candoarea dar și sacrificiul suprem, jertfa divină.
„Lucrările Iulietei te îndeamnă la atenție. Trebuie să privești atent ca să poți pătrunde în această lume, a Icoanei. O astfel de lucrare te liniștește. Icoanele ies din obișnuit, atrag ochiul și nu este de mirare că lucrările Iulietei se bucură de succes”  a vorbit muzeograful Lucia Gologan, care i-a lansat artistei invitația  de a se alătura cu expoziția Concertului de Colinde programat a  avea loc în data de 13 decembrie la Galeria de Artă.
„Toate lucrările mele de până acum au fost achiziționate de iubitorii de artă. Până în acest moment, pot spune că peste 100 de icoane gravate pe sticlă au fost cumpărate. Pentru mine, acest aspect nu are o importanță materială ci una spirituală: mă gândesc că 100 de icoane lucrate de mine sunt acum în 100 de case, ceea ce este nemaipomenit. Acest fapt mă mulțumește, mă liniștește. Spre exemplu, două icoane ale mele au ajuns la o mânăstire din Italia. Una a fost o donație, cealaltă a fost cumpărata de mănăstire” a spus artista jurnalist, Iulieta Groza.
autor, Aida Zaharia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu